Zelfverzekerder naar de brugklas dankzij Rots & Water

Marjolein gunde zoon Teun een weerbaarheids-boost voor hij naar het voortgezet onderwijs zou gaan. Daar zorgde de training Rots & Water voor. En dat is een “aanrader”, vindt Teun zelf.

Teun zit in de eerste van de Capellenborg en komt net thuis uit het KookLab, één van de talentstromen van de school voor voortgezet onderwijs in Wijhe. Hij heeft het er prima naar zijn zin. “De school is klein en dat vind ik fijn.”

Op zijn basisschooltijd kijkt Teun met minder plezier terug. Hij was de jongste in een klas met relatief veel oudere kinderen. Hierdoor was het verschil in het sociale doen en laten groot. Kinderergotherapie deed veel goeds voor Teun en daarnaast gunde moeder Marjolein het hem om weerbaarder te worden.

Zelfverzekerder

“Ik wil mijn kinderen alles meegeven wat ze helpt om goed in het leven te staan. De training Rots & Water leek mij een laagdrempelige manier om Teun zelfverzekerder naar de middelbare school te laten gaan.” Dat pakte goed uit, want terugkijkend vindt Teun de training “een aanrader”.

Rots & Water is een weerbaarheidstraining waarbij kinderen meer bewegen dan praten. De oefeningen en spellen draaien om het vergroten van weerbaarheid, sociale vaardigheden en zelfvertrouwen. Zo ontdekken kinderen bijvoorbeeld hoe zij goed samenwerken en hoe je om kunt gaan met groepsdruk.

Wanneer Rots, wanneer Water?

“Kies je voor Rots, dan sta je stevig”, legt Teun vakkundig uit. “Dan kun je tegen een stootje en duwt niemand je omver. Maar soms is het slim om een beetje mee te bewegen en bijvoorbeeld niet meteen te reageren op iets, dan kies je meer voor Water.”

De trainingsbijeenkomsten in De Hooiberg in Olst waren “best leuk”, vindt Teun. Hij ging er met een vriend naartoe en leerde er ook nieuwe kinderen kennen. Sommige dingen wist of kon hij al wel, maar toch heeft hij zeker iets gehad aan de training. “Ik weet beter wanneer ik rotsig wil zijn en in welke situaties ik denk: laat maar gaan. Ik denk dat ik beter nee kan zeggen.” Ook moeder Marjolein merkt dat Teun vaker voor zichzelf kiest. “Doet hij hartstikke goed.”

Meer weten over ondersteuningsmogelijkheden in Olst-Wijhe? Kijk op ondersteuning.olst-wijhe.nl of voor vragen en trainingen over opvoeden en opgroeien op cjg.olst-wijhe.nl.

Lees ook het artikel: Samen sterk voor de jeugd in Olst-Wijhe

Deel dit
Mail
Bellen