Kind 0-4

De geboorte van jouw baby is vast een van de mooiste momenten van je leven. Een groter wonder kun je je bijna niet voorstellen. De eerste tijd moet je natuurlijk wennen aan het ouderschap en leer je jouw kind kennen door middel van al je zintuigen: ruiken, voelen, kijken en luisteren naar alle geluidjes en de manier van huilen. Alles is nog nieuw. Jouw baby heeft voeding en warmte nodig, en vooral ook veiligheid en geborgenheid. Je kunt je af en toe best zorgen maken of je alles wel goed doet, of je afvragen waarom jouw baby huilt. Deze zorgen zijn heel normaal en herkenbaar voor alle ouders.
Na de baby- en de dreumesfase komt de peuterfase. Voor de meeste ouders is dit een intensieve fase, omdat jouw kind zich enorm snel ontwikkelt en oefent met zelfstandigheid. Tegelijkertijd kun je enorm genieten van al die grappige en aandoenlijke momenten waarop jouw kind iets voor het eerst doet. Jouw peuter zet de eerste stapjes, leert praten, verlegt grenzen en gaat op ontdekkingstocht. Als ouder kun je in deze periode soms best wat tips, adviezen en ondersteuning gebruiken.

Heb je vragen over opvoeden, verzorging of de gezondheid van jouw baby, dreumes of peuter? Dan kun je terecht bij het Centrum voor Jeugd en Gezin Olst-Wijhe

Vragen die bijvoorbeeld gesteld worden bij het Centrum voor Jeugd en Gezin zijn:

  • Mijn kind eet slecht, wat kan ik hieraan doen?
  • Ontwikkelt mijn baby zich goed?
  • Hoe kan ik mijn peuter helpen om zindelijk te worden?
  • Hoe kan ik het beste omgaan met de driftbuien van mijn peuter?

Je kunt ook betrouwbare en actuele opvoedinformatie vinden op de site van het Nederlands Jeugdinstituut.

Deel dit
Mail
Bellen