Het CJG werkt samen met

Het CJG Olst-Wijhe werkt met verschillende partners samen.

Bezoek ook eens hun websites:

De Kern Maatschappelijk Werk

De Kern maatschappelijke dienstverlening biedt hulp bij vragen of problemen waar je alleen niet uitkomt. Je kunt bij hen terecht voor algemeen maatschappelijk werk, school- en bedrijfsmaatschappelijk werk, sociaal raadslieden, Formulieren Brigade en groepswerk. De hulpverlening van De Kern is vrijwillig, dichtbij en gratis.

Wil je meer weten over de hulpverlening van de Kern kijk dan op de website van de Kern.

Wijz Welzijn Jongerenwerk

Wijz welzijn verzorgt in de gemeente Olst-Wijhe veel verschillende activiteiten voor tieners en jongeren tot en met 21 jaar. Het jongerenwerk staat open voor jouw ideeën en als je wilt kun je bij de activiteiten meehelpen als vrijwilliger.

Wil je meer weten over het jongerenwerk kijk dan op de website van Wijz.

GGD IJsselland

Elk kind heeft het recht om gezond en veilig te kunnen opgroeien. De Jeugdgezondheidszorg van GGD IJsselland ondersteunt kinderen en hun ouders hierbij. Bijvoorbeeld door gezondheidsonderzoeken te doen en adviezen en vaccinaties te geven. Je kent de GGD misschien al van het consultatiebureau. In de basisschoolperiode en het voortgezet onderwijs nodigt de GGD je kind een paar keer uit voor een gezondheidsonderzoek of de GGD komt op school om voorlichting te geven.

De jeugdartsen, jeugdverpleegkundigen en doktersassistenten denken graag met ouders mee zodat een kind goed kan ontwikkelen en opgroeien. Als het nodig is, wordt je kind doorverwezen voor specialistische zorg. Dat gebeurt altijd in overleg met jou als ouder.

Wil je meer weten over de gezondheidsonderzoeken van de Jeugdgezondheidszorg? Neem dan een kijkje op de website van GGD IJsselland.

Evenmens

Evenmens verleent ondersteuning aan (jonge) mantelzorgers, zorgvragers en zorgvrijwilligers. Dit doen zij in de vorm van een luisterend oor, het geven van informatie en advies.

Ook bieden zij groepsgewijze ondersteuning, met onder andere themabijeenkomsten en ontspannende activiteiten. De mantelzorgconsulent kan bemiddelen bij het vinden van zorgvrijwilligers, zodat mantelzorgers even ontlast worden van hun zorgtaken. Daarnaast is het ook voor jonge mantelzorgers (tussen de 6 en 25 jaar) mogelijk om individuele gesprekken te hebben, deel te nemen in een praat- en doe-groep en kunnen ze deelnemen aan activiteiten voor jonge mantelzorgers.

Hulp nodig of meer weten? Neem contact op met de medewerkers van Evenmens via telefoonnummer 0570 – 82 09 93 of kijk op de website van Evenmens.

Deel dit
Mail
Bellen