Cursus positief opvoeden van pubers

Het Centrum voor Jeugd en Gezin Olst-Wijhe organiseert regelmatig een cursus Positief Opvoeden van Pubers.

In de puberteit verandert het lichaam van jouw kind. Onder invloed van hormonen verandert er veel in de hersenen en in het gedrag. Dit begint al in de laatste klassen van de basisschool. Op de basisschool deed je nog veel samen, maar in de puberteit gaan kinderen steeds meer hun eigen weg. Loslaten is nu het sleutelwoord voor ouders. Dat is zeker geen eenvoudige taak. Juist nú, in deze leeftijdsfase, komt je kind meer en meer in aanraking met allerlei mogelijke gevaren en moeilijke situaties.

Elke ouder krijgt in deze turbulente periode te maken met zorgen, angsten en twijfels. Pubers krijgen interesse in elkaar en nemen afstand van hun ouders. Ze zoeken hun eigen weg. Ze zetten zich soms af tegen ouders, school en maatschappij.

Cursus Positief opvoeden van pubers

Het Centrum voor Jeugd en Gezin organiseert 1 keer per jaar een cursus Positief opvoeden van pubers. Tijdens deze gratis cursus ga je met andere ouders en professionals van het Centrum voor Jeugd en Gezin in gesprek over de ontwikkeling en de opvoeding van jouw puber. Je leert hoe je een positieve relatie met jouw puber(s) opbouwt. Je krijgt veel handige tips die je thuis kunt toepassen. In de cursus leer je hoe je om kunt gaan met emotionele gesprekken, risicogedrag te bespreken en hoe je de zelfstandigheid van jouw puber kunt versterken of vergroten. Corrigeren blijkt daardoor minder vaak nodig te zijn. Dat zorgt voor een betere sfeer in huis.

Meer weten?

Houd de agenda in de gaten voor nieuwe data van de cursus.

Deel dit
Mail
Bellen