Spel- en praatgroep KIES (Kinderen in Echtscheiding Situatie)

KIES een praat en spelgroep voor kinderen in echtscheidingssituaties.

KIES staat voor Kinderen In Echtscheiding Situaties. KIES is een preventief hulpprogramma voor en vanuit de behoefte van een kind met gescheiden ouders. De spel- en praatgroep is bedoeld voor kinderen uit groep 4 tot en met 8 van de basisschool van wie de ouders gescheiden zijn of in een scheiding zijn verwikkeld.

De groep komt 7 keer een uur samen en wordt begeleid door gecertificeerde KIES-coaches. Onderzoek door de Universiteit van Utrecht heeft aangetoond dat KIES helpt bij het beter verwerken van de scheiding en dat het contact met de ouders verbetert.

Wat gebeurt er bij KIES?

De kinderen gaan in de groep met elkaar in gesprek door middel van spel, toneel, tekenen, schrijven en allerlei andere leuke activiteiten. De kinderen kunnen vertellen wat zij lastig of moeilijk vinden, horen hoe andere kinderen daarmee omgaan, oefenen hoe zij iets kunnen vertellen en leren hoe zij de scheiding zo goed mogelijk kunnen begrijpen en met de veranderde situatie om kunnen gaan.

Wie biedt het aan?

Maatschappelijk werk De Kern biedt spel- en praatgroep KIES tweemaal per jaar aan; in het najaar en in het voorjaar. Deelname is gratis. De eerstvolgende spel- en praatgroep KIES start donderdag 13 januari 2022. Er zijn 7 bijeenkomsten , op donderdagmiddag van 15.00 -16.30 uur, in het Holstohus in Olst. De middagen worden begeleid door twee maatschappelijk werkers van De Kern. 

Meer weten?

Voor meer informatie en je aanmelden voor de spel- en praatgroep kun je contact opnemen met Maatschappelijk werk De Kern. Bel met telefoonnummer 0570-547 300 of stuur een mail naar naar a.oonk@stdekern.nl. Opgeven kan tot uiterlijk 20 december a.s. 

Deel dit
Mail
Bellen