Boekstart voor baby's

Uit onderzoek blijkt dat kinderen die al heel jong gewend raken aan boekjes, later een geweldige voorsprong hebben in hun taalontwikkeling. Ze spreken beter, kunnen verhalen navertellen, leren gemakkelijker lezen en schrijven.

Boekstart

Het is belangrijk voor kinderen dat zij al jong gewend raken aan boekjes. Het is fijn om samen met hun ouders of bijvoorbeeld op het kinderdagverblijf te ‘lezen’. Daarom is in Nederland het programma BoekStart opgezet. Dit is ontstaan naar voorbeeld van het landelijke programma Bookstart in Groot-Brittannië. Onderzoek naar dit programma laat zien dat Bookstart-kinderen met een voorsprong aan het lees- en taalonderwijs beginnen. En dat zij deze voorsprong gedurende hun hele schoolloopbaan weten te behouden. Ook in het Nederlandse programma worden boeken verspreid. Hierbij speelt de openbare bibliotheek een actieve rol. Kijk voor meer informatie op de site Boekstart.

Meer weten?

De Bibliotheek Salland werkt samen met gemeente en consultatiebureau om ouders en kinderen zo jong mogelijk te laten wennen aan (het lezen van) boeken. Wil je er meer over weten? Dan kun je contact opnemen met de Bibliotheek, Sabine Tielenius via telefoonnummer 0572-363639.

Iets melden?
Deel dit
Mail
Bellen