Sociale vaardigheidstraining

Voor kinderen in de basisschoolleeftijd die weerbaarder willen worden is er de Sociale vaardigheidstraining

Voor kinderen vanaf groep 5 van de basisschool, die moeite hebben met contacten met andere kinderen en/of volwassenen, is er een sociale vaardigheidstraining. Tijdens de groepstraining wordt op een speelse en actieve manier gewerkt aan het vergroten van de sociale vaardigheden en de weerbaarheid van kinderen. Er wordt gebruik gemaakt van verschillende werkvormen, zoals rollenspelen, uitleg over emoties en spelletjes. Alles gebeurt zo veel mogelijk op een actieve manier.

Voorafgaand aan de training vindt er een intakegesprek plaats met het kind en de ouders om te kijken of de training voldoende aansluit bij de vragen van het kind. Aan het eind is er een evaluatiegesprek met het kind en de ouders en tussentijds worden de ouders op de hoogte gehouden met een werkboek met oefeningen en tips voor thuis.

Waar is het?

De sociale vaardigheidstraining vindt meestal twee keer per jaar plaats, zowel in Olst als in Wijhe. Waar mogelijk worden de trainingen gegeven op een basisschool. De training is gratis voor kinderen uit de gemeente Olst-Wijhe.

Meer weten?

Voor meer informatie en aanmelden kun je contact opnemen Maatschappelijk werk De Kern.

Rots en Water training

Naast deze sociale vaardigheidstraining wordt er in Olst-Wijhe ook de Rots en Water training aangeboden. Deze is gericht op het voorkomen en/of verminderen van sociale problemen zoals pesten, ruzies, buitensluiten, meeloopgedrag en grensoverschrijdend gedrag. Door de training worden de weerbaarheid, de sociale vaardigheden en het zelfvertrouwen van kinderen en jongeren vergroot. Lees meer op de pagina Rots en Water training.

Deel dit
Mail
Bellen