Bloemen voor pleegouders en steungezinnen

Alle 15 pleeggezinnen en 6 steungezinnen uit Olst-Wijhe ontvingen in de week van de Pleegzorg een bos bloemen van de gemeente. 

Week van de pleegzorgWethouder Marcel Blind gaf in deze week persoonlijk een bos bloemen aan de pleegouders Age en José Braad-Harmelink. Marcel Blind: “Het is voor kinderen enorm belangrijk om op te groeien in een stabiel gezin. Als kinderen tijdelijk niet thuis kunnen wonen vinden ze in een pleeggezin veiligheid, rust en structuur om zichzelf zo optimaal mogelijk te kunnen ontwikkelen. Heel mooi dat mensen zich aanbieden als pleeggezin.”

Is pleegzorg ook iets voor jou? Er zijn veel verschillende vormen pleegzorg: tijdelijk vaak vanuit een crisissituatie, langdurige pleegzorg of alleen af en toe een weekend. Wil je hier meer over weten of wil je je aanmelden als pleeggezin? Ga dan naar de campagnewebsite www.openjewereld.nu

Wil je liever laagdrempeliger ondersteuning bieden aan een kind dan kun je je ook aanmelden als steungezin! De kinderen draaien een paar uur per week mee in jouw gezin en kunnen zich zo positief blijven ontwikkelen. Meer informatie staat op https://samen-oplopen.nl/

 

Deel dit
Mail
Bellen