Leuke verrassing voor alle jonge mantelzorgers

In de eerste week van juni is de jaarlijkse Week van de Jonge Mantelzorger. Dit jaar loopt alles echter anders. Daarom heeft Evenmens een leuke actie bedacht. Alle jonge mantelzorgers werden even in het zonnetje gezet. Vrijwilligers hebben in de week van 1 tot en met 7 juni bij alle jonge mantelzorgers die geregistreerd staan bij Evenmens een leuke goodiebag gebracht.

Wethouder Herman Engberink van de gemeente Olst-Wijhe bracht een bezoekje aan Eline en Carice. Zij zijn jonge mantelzorger voor hun vader. Eline en Carice waren blij verrast met dit bezoek en vonden de verrassing erg leuk! De tassen werden mede mogelijk gemaakt door de Heutink Foundation, stichting Vang je Droom, BONI Wijhe, The Post in het kader van de #flowerboostchallenge en Kinderzwerfboek.

Jonge mantelzorgers

Jonge mantelzorgers zijn kinderen en jongeren tot 25 jaar die opgroeien met zorg. Bijvoorbeeld een broer of zus met een chronische ziekte of beperking, een vader of moeder met een psychische ziekte of ernstige verslaving, of een opa of oma die intensieve zorg nodig heeft en in de directe omgeving van het gezin woont. De jongeren en kinderen hebben vaak taken en zorgen die niet passen bij hun leeftijd. Ze maken zich zorgen over de ziekte en het verloop, verrichten doorgaans meer dan hun leeftijdsgenoten huishoudelijke taken, zorgen voor een broertje of zusje, passen op het zieke familielid en bieden emotionele steun. Hiermee lopen de kinderen het risico op overbelasting of missen ze de zorg en aandacht die kinderen in hun groei en ontwikkeling nodig hebben.

Ben je of ken je ook een jonge mantelzorger? Neem dan gerust contact op met Evenmens. De consulent jonge mantelzorgers in de gemeente Olst-Wijhe kan het volgende voor jou betekenen: zij kan jou in contact brengen met andere jonge mantelzorgers, je kunt jouw verhaal kwijt of meedoen aan activiteiten. Ook kan Evenmens meedenken over hoe de zorg wat minder zwaar voor jou kan worden.

Deel dit
Mail
Bellen