Geweld hoort nergens thuis!

Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, wordt iedereen gevraagd zoveel mogelijk thuis te blijven. Veel mensen maken zich zorgen. Gezinsleden brengen meer tijd met elkaar door. In sommige situaties lopen de spanningen thuis op, waardoor huiselijk geweld kan toenemen.

Nu mensen elkaar minder zien op verjaardagsfeestjes, school of de sportclub, blijft huiselijk geweld vaker verborgen. In deze uitzonderlijke tijd is het daarom extra van belang dat mensen iets doen. Een kleine stap kan al een groot verschil maken. Zowel voor mensen die zelf te maken hebben met huiselijk geweld als voor mensen in hun omgeving.

Je kunt iets doen door erover te praten of om advies te vragen. In alle gevallen kun je via telefoonnummer 0800-2000 terecht bij Veilig Thuis. Dit kan ook anoniem.

Meer informatie lees je op de website Ik vermoed huiselijk geweld.

Iets melden?
Deel dit
Mail
Bellen