Supergirl

Supergirl is een methodiek die zich richt op de begeleiding bij het volwassen worden van meiden tussen de 13 en 16 jaar.

Het doel van Supergirl is het leren zelf vormgeven aan het eigen leven als deel van de samenleving. De meiden worden als groep begeleid door een vrouwelijke jongerenwerker. 

De reden waarom meiden zich bij Supergirl bevinden kunnen heel divers zijn. Vaak gaat het om meiden die bijvoorbeeld een steuntje in de rug kunnen gebruiken of aan de slag willen met hun (leer) doelen en/of problemen. 

Het doel is onder andere om de meiden:

  • Een eigen identiteit te laten ontwikkelen
  • Een plek te bieden waar ze hun verhaal kwijt kunnen
  • De informatie geven waar ze om vragen
  • Te leren omgaan met problemen
  • Te leren praten en luisteren
  • Voor zichzelf te leren opkomen en weerbaarder te maken
  • Een eigen mening te laten ontwikkelen en dit durven uitspreken
  • Een positief zelfbeeld te ontwikkelen 
  • Te leren om eigen keuzes te maken. 

De supergirl-groep bestaat uit minimaal 4 en maximaal 6 meiden van 13 t/m 16 jaar. Er is bewust gekozen voor een kleine groep om een veilige sfeer te creëren. Daarnaast hebben alle meiden en de meidenwerker “groepsgeheim’ wat extra bescherming biedt. Dit alles draagt bij aan een eerlijke, open sfeer. 

Thema’s worden over het algemeen behandeld aan de hand ven een spel, praatpapier, oefening of een creatieve activiteit. Er is veel ruimte voor serieuze gesprekken, maar ook voor gezelligheid en ontspanning! 

De meiden krijgen vooraf een kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek worden onder andere de reden van deelname, leerdoelen wen wensen besproken. 
Deze gesprekken bepalen uiteindelijk welke thema’s behandeld worden tijdens de bijeenkomsten. 

Voorbeelden van thema’s kunnen zijn: zelfvertrouwen, zelfbeeld, vriendschappen, relaties, seksualiteit, groepsdruk. 

Wanneer:

Vrijdagmiddag 

Duur:

2 uur

Waar:

’t Spoc – De Lange Slagen 29 in Wijhe

Voor ouders/verzorgers is het mogelijk om het eerste deel van het kennismakingsgesprek aan te sluiten en kennis te maken met de meidenwerker. 

Meer informatie of aanmelden?

Voor meer informatie of aanmelding kan contact opgenomen worden met jongerenwerker Annika Nijboer, via a.nijboer@wijz.nu of via 06-32452433

Super Girl flyer

Deel dit
Mail
Bellen