Jongerencafé in Deventer (17-30 jaar)

Voor jongeren van 17 tot 30 jaar die (beginnende) mentale klachten ervaren is er een “Jongerencafé” in Deventer. Het jongerencafé vindt elke woensdag van 16.00 tot 20.00 uur plaats, in het gebouw van het zelfregiecentrum aan de Lange Zandstraat 15 in Deventer. Jongeren vinden hier steun, (h)erkenning, praktische handvatten en een plek om ervaringen uit te wisselen. Alle jongeren uit Deventer e.o. zijn van harte welkom. 

Voor, door en samen met

Bij het jongerencafé staat het principe van ‘voor, door en samen met’ centraal. De inhoud wordt dan ook grotendeels door de jongeren zélf vormgegeven. (Jonge) ervaringsdeskundigen zijn aanwezig bij het jongerencafé en onafhankelijke clientondersteuners kunnen jongeren helpen met praktische problemen. Zoals formulieren invullen, samen nadenken over huisvesting, studie, werk of schulden aanpakken.

Ervaringskennis

Op termijn kunnen de jongeren die dit willen een training volgen waarin ze leren hun eigen ervaringskennis in te zetten. Om vervolgens andere jongeren te ondersteunen in hun (herstel)proces of voorlichting te geven op scholen. Dit draagt bij aan het bespreekbaar maken van mentale gezondheid en bevordert uiteindelijk de mentale weerbaarheid van jongeren in Deventer. 

Meer weten?

Het jongerencafé is onderdeel van het ecosysteem mentale gezondheid (GEM) en wordt mogelijk gemaakt door een subsidie van gemeente Deventer. Voor meer informatie kunnen geïnteresseerden contact opnemen met Robert van Andel via zelfregie@vriendendienstendeventer.nl of 0570 – 613747

Vriendendiensten

Stichting Vriendendiensten is een onafhankelijke, cliëntgestuurde organisatie voor inwoners met een psychische kwetsbaarheid uit de gemeenten Deventer, Olst-Wijhe, Raalte of Voorst (regio Midden-IJssel). Mensen kunnen bij Vriendendiensten terecht voor maatjesactiviteiten, onafhankelijke ggz-cliëntondersteuning of bij de zelfregiecentra in Deventer, Olst-Wijhe en Raalte.

Wil je weten wanneer er activiteiten plaatsvinden? Kijk dan in de activiteitenkalender.

 

Deel dit
Mail
Bellen