Agenda en activiteiten

Webinar motivatie bij jongeren in de Week van de Opvoeding

03 oktober 2022 om 19:30
03 oktober 2022 om 21:00
Onbekend

Op maandagavond 3 oktober van 19.30 tot 21.00 uur organiseert het CJG voor ouders docenten en professionals uit Olst-Wijhe de gratis interactieve online bijeenkomst over ‘motivatie bij jongeren’. Deze bijeenkomst wordt verzorgd door Miek Crouzen, psychologe en trainer bij Youngworks.

‘Nu mógen ze weer, en dan zijn ze niet vooruit te branden!’, zo klinkt het sinds een aantal maanden vanuit onderwijsland en vanuit ouders. De motivatie van jongeren lijkt – zo aan het einde of de rustpauze van de pandemie – lager dan ooit. En nou was motivatie altijd al een hoofdpijndossier bij jongeren… Het blijkt voor ouders, docenten en andere beroepskrachten soms een ware uitdaging om in verbinding te blijven met jongeren. En dat terwijl de rol die wij als ouders, verzorgers, docenten, stagebegeleiders, sporttrainers en andere volwassenen hebben in deze tijd belangrijker is dan ooit!

Dus wat moet je weten als het aankomt op in verbinding blijven met Generatie Z?

Welke uitdagingen geeft het puberbrein wanneer het aankomt op ouderschap en andere begeleiding in deze tijd? En specifiek voor Generatie Z: welke factoren in onze hedendaagse wereld kunnen het gedrag en de houding van onze jongeren verklaren? En welke invloed heeft Covid (gehad) op de generatie jongeren van nu?

Dit alles en meer passeert de revue in deze interactieve online inspiratiesessie. De sessie wordt afgesloten met het beantwoorden van de belangrijke vraag: Hoe kom je weer in verbinding met de jongeren die soms onbereikbaar lijken? Kortom: hoe kun je als ouder, docent of andere beroepskracht nou écht helpen?

Aanmelden?

Meld je hier aan voor het webinar motivatie bij jongeren 

 

Iets melden?
Deel dit
Mail
Bellen