Agenda en activiteiten

Weerbaarheidstraining voor leerlingen uit klas 1 en 2

27 oktober 2022 om 16:00
27 oktober 2022 om 17:30
't Spoc Wijhe, Lange Slagen 29

Komend schooljaar wordt er een weerbaarheidstraining aangeboden voor alle leerlingen van leerjaar 1 en 2 van het Voortgezet Onderwijs, die wonen in de gemeente Olst-Wijhe of hier naar school gaan. 

De training is gebaseerd op het Rots en Water programma. Dit is een psycho-fysieke training waarbij er meer wordt bewogen dan gepraat. Het doel van de training is het voorkomen en/of verminderen van sociale problemen zoals pesten, ruzies, buitensluiten, meeloopgedrag en grensoverschrijdend gedrag. Door de training wordt de weerbaarheid, de sociale vaardigheden en het zelfvertrouwen van de jongeren vergroot. Dit leren de jongeren door middel van sportieve spellen en oefeningen. Tijdens de training delen ze ervaringen met elkaar en oefenen ze met de vaardigheden. 

Aanmelden

De training start op donderdag 27 oktober en loopt tot en met 15 december. Het bestaat uit 8 wekelijkse lessen en is van 16.00 – 17.30 uur. De training vindt plaats in een sportzaal van ’t SPOC aan de Lange Slagen 29 in Wijhe. Aanmelden voor de training kan via www.stdekern.nl/groepswerk/rots-en-water (de training heet “Rots en Water Voortgezet Onderwijs leerjaar 1 en 2 Olst Wijhe”).

Na de aanmelding volgt er een (telefonisch) intakegesprek en wordt er voorafgaand de training nog een informatiebijeenkomst voor ouders en jongeren georganiseerd. De training wordt kosteloos aangeboden en wordt gegeven door Annemiek Stuit-Oonk (De Kern) en Jessica Stoffer (WijZ Welzijn) en zijn beiden gecertificeerd trainer Rots en Water. Voor meer informatie of vragen over de training kan contact worden opgenomen met Annemiek via a.oonk@stdekern.nl of 06-22274359 of met Jessica via j.stoffer@wijz.nu of 06-58081332.

Iets melden?
Deel dit
Mail
Bellen