KIES Spel- en praatgroep voor kinderen in echtscheiding situaties

De Kern maatschappelijk werk, start in januari/februari 2023 met de KIES Spel- en praatgroep. KIES staat voor Kinderen In Echtscheiding Situaties. De groep is er voor kinderen van de basisschool uit de groepen 4 t/m 8 van wie de ouders gaan scheiden of gescheiden zijn.   

Kinderen kiezen niet voor de scheiding van hun ouders. Het overkomt ze. Hoe ze omgaan met de veranderde situatie kan zeer verschillend zijn. Bij de KIES spel- en praatgroep kunnen kinderen de scheiding leren begrijpen, een plaats geven en een manier vinden om te kunnen omgaan met alles wat ze moeilijk vinden van de scheiding.

Wat doen we bij KIES?

Praten over wat het kind lastig of moeilijk vindt, horen hoe anderen daarmee omgaan, oefenen hoe een kind iets kan vertellen en leren hoe het kind zo goed mogelijk met die veranderde situatie om kan gaan.

Hoe gaan we dat doen?

Praten, spel, toneel, tekenen, schrijven en allerlei andere leuke activiteiten.
Onderzoek door de universiteit van Utrecht heeft aangetoond dat KIES helpt bij het beter verwerken van de scheiding en dat het contact met de ouders verbetert. 

De KIES spel- en praatgroep zal acht keer plaatsvinden, op dinsdagmiddag van 15.00 -16.30 uur, in het Holstohus in Olst. De exacte data volgen nog. De middagen zullen worden begeleid door Lisanne Luttenberg en Annemiek Stuit, maatschappelijk werkers bij De Kern.

Wil je meer informatie, dan kun je contact opnemen met Annemiek Stuit, tel. 06- 222 74 359. Wil je jouw kind aanmelden dan kan dit via de website van De Kern.

Deelname aan de groep is gratis.

Iets melden?
Deel dit
Mail
Bellen