Geld en de middelbare school

Gaat je kind naar de brugklas, dan is dat ook financieel een grote verandering. Grijp de kans aan om nieuwe afspraken te maken over de geldzaken. 

Of misschien vraagt je puber daar zelf wel om! Veel kersverse middelbare scholieren zijn namelijk van mening dat ze voor de middelbare school meer zakgeld nodig hebben. Maar is dat ook echt zo? Het antwoord zal voor elk kind verschillen.

In elk geval verandert het uitgavenpatroon van je kind. Er zijn meer gelegenheden om geld uit te geven. Aan de andere kant gaat je kind misschien ook zelf geld verdienen.

Het begin van de middelbare school is dus een goed moment om de stand van zaken op te maken en nieuwe afspraken te maken met je kind. Wat je zoal kunt bespreken:

Informatie en checklists

Het Nederlands Instituut voor Budgetvoorlichting heeft een apart thema over alles wat komt kijken bij geldzaken en de middelbare school. Je vindt hier ook informatie over de ouderbijdrage voor de middelbare school en over de regelingen en tegemoetkomingen wanneer je die niet kunt betalen.

Daarnaast heeft Nibud een zeer complete checklist die je kunt gebruiken wanneer je alle geldzaken met je kind op een rijtje wilt zetten: Checklist geldafspraken met pubers.

Of vraag het Else, onze virtuele medewerker!

Contactgegevens

 

Vragen over:

Opvoeden of opgroeien?

GGD IJsselland  
088 - 443 07 02 
jeugdgezondheidszorg@ggdijsselland.nl

Inloopspreekuren Olst en Wijhe

Indicatie voor (jeugd)hulp?

Gemeente Olst-Wijhe 
14 0570 (zonder kengetal)
jeugdteam@olst-wijhe.nl

Crisissituatie?

Veilig Thuis IJsselland
Veilig Thuis IJsselland
0800 2000 (buiten kantooruren)