Veiligheidswaarschuwingen speenkoord en kinderservies

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit waarschuwt voor speenkoorden van Chewies en melamine kinderservies van Zeeman.

Waarschuwing speenkoorden Chewies

De nieuwe speenkoorden van Chewies hebben een clip die kan breken, waardoor er kleine onderdelen kunnen loskomen. Ook de houten kraal aan het eind van het silicone speenkoord kan door een val of beknelling in kleine delen uiteen vallen. Het in de mond nemen en inslikken van deze kleine delen kan bij kleine kinderen verstikking tot gevolg hebben.

Deze clips zijn verkocht vanaf eind februari 2019 - heden. U kunt de speenkoorden herkennen aan de ronde zilverkleurige clip met het logo van Chewies & more.

Meer informatie vindt u op NVWA.nl en op de website van Chewies.

Waarschuwing melamine Disney-servies

Daarnaast waarschuwt de NVWA voor melamine kommen, borden en mokken met een Disney-print, die zijn verkocht door Zeeman vanaf januari 2019.

Uit onderzoek is een overschrijding van de wettelijke limieten voor de migratie van melamine vastgesteld. Bij gebruik van deze kom en mok kunnen daardoor giftige stoffen in de voeding terechtkomen, wat op lange termijn een gezondheidsrisico kan inhouden voor de consument.

Meer informatie vindt u op NVWA.nl en de website van Zeeman.

Of vraag het Else, onze virtuele medewerker!

Contactgegevens

 

Vragen over:

Opvoeden of opgroeien?

GGD IJsselland  
088 - 443 07 02 
jeugdgezondheidszorg@ggdijsselland.nl

Inloopspreekuren Olst en Wijhe

Indicatie voor (jeugd)hulp?

Gemeente Olst-Wijhe 
14 0570 (zonder kengetal)
jeugdteam@olst-wijhe.nl

Crisissituatie?

Veilig Thuis IJsselland
Veilig Thuis IJsselland
0800 2000 (buiten kantooruren)