Zwanger: wat mag ik nog eten?

Nooit meer twijfelen dankzij de Zwangerhap-App.

Mocht harde boerenkaas nou wel of niet? Kan ik alle soorten kruiden eten? Waarom mag ik geen roofvis? En... wat mag ik eigenlijk nog wél eten? Zwangere vrouwen vinden de antwoorden in een nieuwe app van het Voedingscentrum.

Snel en simpel zorgen wegnemen

Tijdens de zwangerschap is het voor moeder en kind extra belangrijk om gezond én veilig te eten. Veel zwangere vrouwen hebben wel gehoord dat ze het toastje met gerookte zalm beter niet kunnen nemen. Toch zijn er vaak twijfels over het wat en waarom. Daarom heeft het Voedingscentrum de nieuwe app ZwangerHap gelanceerd. Daarmee kun je simpel en snel opzoeken of je een product kunt eten. Zo niet, dan laat de app zien wat je allemaal nog wél mag. 

De app is gratis te downloaden in de Play Store of App Store.

Tips voor gezond en veilig eten

De Zwangerhap-app geeft uitleg over schadelijke stoffen in eten, zoals alcohol, dioxines in roofvissen en gifstoffen in kruiden en planten. Ook geeft de app informatie over de listeria-bacterie die bijvoorbeeld in rauwe dierlijke producten kan zitten. Maar er is meer:

  • Volg hoe de baby van week tot week groeit in de buik, inclusief info over hoe je tijdens alle fases van de zwangerschap gezond kunt eten.
  • Lees tips over wat je kunt eten bij zwangerschapskwaaltjes, zoals misselijkheid en brandend maagzuur.
  • Stel automatische veiligheidswaarschuwingen in. Je krijgt dan bijvoorbeeld een bericht als er listeria of salmonella is gevonden in een product.

Bron: Voedingscentrum

Of vraag het Else, onze virtuele medewerker!

Contactgegevens

 

Vragen over:

Opvoeden of opgroeien?

GGD IJsselland  
088 - 443 07 02 
jeugdgezondheidszorg@ggdijsselland.nl

Inloopspreekuren Olst en Wijhe

Indicatie voor (jeugd)hulp?

Gemeente Olst-Wijhe 
14 0570 (zonder kengetal)
jeugdteam@olst-wijhe.nl

Crisissituatie?

Veilig Thuis IJsselland
Veilig Thuis IJsselland
0800 2000 (buiten kantooruren)