Hulp voor kwetsbare kinderen

Diverse maatregelen om het coronavirus in te dammen gelden tot en met 19 mei. Scholen en kinderopvang zijn vanaf 11 mei deels open en de meeste mensen werken thuis. Dit heeft veel impact op gezinnen. Het vraagt de nodige flexibiliteit en brengt uitdagingen met zich mee. Soms zijn deze uitdagingen te groot. Soms ontstaan er onveilige situaties, doordat bijvoorbeeld kinderen of ouders met sociaal-psychische problemen nu de hele dag thuis zijn. Er is hulp mogelijk voor deze gezinnen in de vorm van noodopvang, zorg of ondersteuning.

De gemeente Olst-Wijhe heeft afspraken gemaakt met het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Olst-Wijhe over gezinnen waarvan de thuissituatie kwetsbaar is. Het CJG kijkt goed wat er nodig is om zo ernstige problemen (een crisis) te voorkomen. Eventueel kan er voor de kinderen uit het gezin noodopvang of andere ondersteuning worden ingezet.

Lukt het niet meer om uw kind thuis goed op te vangen en zijn er geen mogelijkheden meer in uw eigen netwerk? Loopt de spanning thuis op en is de balans verstoord? Neem dan contact op met het Centrum voor Jeugd en Gezin.

Dit kan via toegangsteamjeugd@olst-wijhe.nl of 14 0570.

Het CJG gaat samen met u op zoek naar een passende oplossing voor de komende weken, dit hoeft niet altijd noodopvang te zijn. Samen proberen we de balans terug te krijgen.

Over het CJG

Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) is dé plek waar (aanstaande) ouders, opvoeders en jongeren terecht kunnen voor advies of ondersteuning bij vragen over opvoeden, opgroeien en gezondheid.

Hier kunt u terecht om antwoord te krijgen op vragen die er zijn. Of samen met het CJG zoeken naar de ondersteuning die nodig is bij de oplossing van een lastige opgroei- of opvoedsituatie. Ook in deze bijzondere tijd is het CJG er voor advies en ondersteuning.

Kijk voor meer informatie op de website van CJG Olst-Wijhe.

Iets melden?
Deel dit
Mail
Bellen